Dostawa do naszych salonów jest zawsze bezpłatna!


POLITYKA PRYWATNOŚCI I COOKIES SKLEPU INTERNETOWEGO TATUUM

I. Podstawy prawne

Administrator oświadcza, iż przetwarzanie danych osobowych Użytkowników odbywa się zgodnie z przepisami dotyczącymi ochrony danych osobowych - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych "RODO").

II. Warunki ogólne

1. Niniejsza Polityka Prywatności informuje o sposobach ochrony danych osobowych użytkowników serwisu znajdującego się pod adresem elektronicznym: www.tatuum.com

2. Administratorem Użytkowników Serwisu jest Spółka KAN Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi, adres: 92-760 Łódź, ul. Wiączyńska 8a, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Łodzi – Śródmieścia w Łodzi, XX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 119998, posiadająca numer REGON 471164930 oraz NIP 7251019880.

3. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:

a. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.

b. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. "ciasteczka").

4. Zawartość stron Serwisu stanowi własność Administratora i jest prawnie chroniona.

5. W celu korzystania z Serwisu użytkownik powinien posiadać komputer lub urządzenie z zainstalowanym oprogramowaniem pozwalającym na przeglądanie stron internetowych oraz dostęp do Sieci Internet. Dostęp do Serwisu może odbywać się przy wykorzystaniu dostępnych przeglądarek internetowych.

6. Administrator oświadcza, że strony Serwisu są wolne od treści naruszających prawa osób trzecich lub obowiązujące przepisy prawa, a w szczególności od treści zawierające informacje, które powodują lub stanowią zagrożenie prywatności lub bezpieczeństwa jakichkolwiek osób, zawierają informacje promujące nielegalne działania bądź zachowania, które są obraźliwe, stanowią groźbę, są nieprzyzwoite, zniesławiające lub oszczercze, wzbudzających rasizm, prześladowanie z przyczyn etnicznych, kulturowych bądź religijnych, promujących lub sprzyjających działaniom przestępczym, naruszających prawa osób trzecich, w tym prawa własności intelektualnej lub stanowiące inną formę naruszenia dóbr prawnie chronionych.

III. Informacje w formularzach

1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.

2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).

3. Dane w formularzach są udostępniane:

• pracowników lub współpracowników upoważnionym prze Administratora;

• podmiotom współpracującym przy realizacji usługi Newsletter, sms;

• podmiotom świadczącym usługi dostawy;

• dostawcom płatności on-line;

• upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.

• SalesManago - https://pomoc.salesmanago.pl/monitorowanie-kontaktow-zasada-dzialania-i-zakres-zbieranych-informacji;

• adres IP jest w formie zanonimizowanej (zaszyfrowanej) przekazywany do Google LLC w celu generowania statystyk;

• Dane osobowe będą również udostępniane dostawcom mediów społecznościowych (Facebook, Instagram). Odbiorcy danych mogą mieć swoją siedzibę w państwie znajdującym się poza Europejskim Obszarem Gospodarczym (EOG), w tym jednak przypadku Administrator zadba o zapewnienie odpowiedniego poziomu zabezpieczeń tak, by zapewnić ochronę osobie, której dane dotyczą, a przekazywanie danych osobowych do Państw Trzecich nastąpi na podstawie standardowych klauzul umownych”.

• Chatbot - funkcjonowanie oparte jest o usługi dostarczane przez Google Ireland Limited z siedzibą Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia lub inny podmiot z Grupy Kapitałowej Google (dalej jako „Google”), w tym w szczególności usługę Dialogflow służącą do odczytywania treści wiadomości wpisywanych przez Użytkownika w ramach Chatbota i ich konwersję w sposób umożliwiający dopasowywanie do nich odpowiedzi przez algorytmy, a także rozwój („uczenie się”) algorytmów w celu udzielania Użytkownikowi coraz lepszych odpowiedzi na zadane pytania. Usługi świadczone przez Google w ramach Chatbota mogą wiązać się z przekazywaniem przez Użytkownika podczas korzystania z Chatbota swoich danych osobowych bezpośrednio do Google jako odrębnego administratora danych. W takim wypadku przetwarzanie danych osobowych Użytkownika w ramach korzystania z usług dostarczanych przez Google odbywa się na zasadach określanych przez Google, w tym w szczególności wskazanych w polityce prywatności dostępnej pod adresem https://policies.google.com/privacy, a także Warunkach korzystania z usług dostępnych pod adresem https://policies.google.com/terms.

4. Dane podane w formularzach mogą stanowić proces obsługi potencjalnych klientów, uwzględniony przez Administratora w prowadzącym rejestrze czynności przetwarzania danych osobowych.

5. Dane podane w formularzach są przetwarzane w celach:

• świadczenie usługi założenia i prowadzenia konta, umożliwienia złożenia i realizacji zamówienia oraz zawarcia umowy sprzedaży na odległość, za pośrednictwem sklepu Tatuum (art. 6 ust. 1 lit b) RODO), przez cały okres realizacji zamówienia oraz w przypadku prowadzenia konta do czasu jego likwidacji, a po tym okresie dla celów związanych z ustaleniem, dochodzeniem bądź obroną wzajemnych roszczeń. Podanie danych w tym celu jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów;

• zrealizowania przysługującego Pani/Panu uprawnienia do rozpatrzenia reklamacji na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) i c) RODO – Ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks cywilny (Dz.U.2019.1145 t.j.). Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny dla rozpatrzenia reklamacji, przez okres 1 roku – po terminie upływu rękojmi lub rozliczeniu reklamacji, zgodnie z art. 74 ust.2 pkt. 6 Ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości (Dz.U.2019.351 t.j.), a po tym okresie dla celów i przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy prawa lub dla zabezpieczenia ewentualnych roszczeń do momentu ich przedawnienia. Podanie danych w tym celu jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów;

• realizacji ciążących na Administratorze obowiązków, wynikających przede wszystkim z przepisów prawa podatkowego i rachunkowego (art. 6 ust. 1 lit. c) RODO), przez okres przewidziany tymi przepisami prawa;

• umożliwienia uczestnictwa i obsługi Programu Tatuum Generations, w tym przyznawania rabatów i innych korzyści dla uczestników programu – na podstawie oświadczenia o chęci przystąpienia do programu, którego wypełnienie i przekazanie Administratorowi poczytywane jest za zgodę na przetwarzanie danych w celach związanych z uczestnictwem w programie (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Przetwarzamy Pani/Pana dane przez cały okres uczestnictwa w Programie zgodnie z przepisami prawa w tym zakresie oraz Regulaminem dostępnym na stronie www. Podanie danych w tym celu jest dobrowolne, ale niezbędne do uczestnictwa w Programie Tatuum Generations.

• - przesyłania do Pani/Pana informacji o produktach i ofertach Kan Sp. z o.o., w ramach prowadzenia marketingu bezpośredniego – dla realizacji prawnie uzasadnionych interesów Administratora w postaci prowadzenia działań z zakresu marketingu bezpośredniego produktów i usług własnych, a więc art. 6 ust. 1 lit. f) RODO, przy czym zgodnie z przepisami ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz ustawy Prawo telekomunikacyjne potrzebujemy dodatkowej zgody na wykorzystanie podanych kanałów komunikacji (adres e-mail, numer telefonu) w celu prowadzenia działań marketingowych. W tym przypadku Pani/Pana dane będą przetwarzane do czasu zgłoszenia sprzeciwu wobec ich przetwarzania lub do czasu wycofania zgód na otrzymywanie informacji o produktach i ofertach drogą elektroniczną;

• przesyłania informacji dotyczących produktów i ofert Administratora drogą e-mail, w ramach newslettera – podstawą prawną przetwarzania danych osobowych, jest prawnie uzasadniony interes Administratora (art. 6 ust. 1 lit f RODO) w związku z wyrażoną zgodą na otrzymywanie newslettera. Administrator przesyła informacje dotyczące swoich produktów i ofert osobom, które w tym celu podały swój adres e-mail. Administrator przesyła takie informacje wyłącznie w przypadku, gdy wyraziła Pani/Pan na to zgodę, którą można wycofać w dowolnym momencie – bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Pani/Pana dane będą przetwarzane do czasu wycofania zgody bądź wniesienia skutecznego sprzeciwu dotyczącego przetwarzania Pani/Pana danych osobowych. Podanie danych w tym celu jest dobrowolne, ale niezbędne do otrzymywania newslettera.

• udzielenia odpowiedzi na pytanie skierowane za pośrednictwem formularza kontaktowego – a zatem w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu Administratora w postaci komunikacji z użytkownikami serwisu i udzielenia odpowiedzi na zapytania kierowane do administratora, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO. W tym przypadku Pani/Pana dane będą przetwarzane do czasu rozpatrzenia wiadomości i udzielenia na nie odpowiedzi, bądź zgłoszenia skutecznego sprzeciwu wobec ich przetwarzania danych. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne dla otrzymywania odpowiedzi na zadane za pośrednictwem formularza kontaktowego pytanie.

• ustalenia, dochodzenia lub obrony przed ewentualnymi roszczeniami mogącymi mieć związek z powyższymi celami oraz prowadzonymi przez Administratora działaniami a także świadczeniem usług – dla realizacji prawnie uzasadnionego interesu Administratora w postaci zabezpieczenia roszczeń, a więc na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO, przez czas przewidziany przepisami prawa dotyczącymi przedawnienia roszczeń.

W celu realizacji działań marketingowych, Administrator w niektórych przypadkach wykorzystuje profilowanie. Oznacza to, że w oparciu o posiadane przez Administratora dane osobowe dotyczące Pani/Pana oraz informacje dotyczące produktów, które Pani/Pan nabył, Administrator będzie przeprowadzać wnioskowania dotyczące Pani/Pana preferencji i zainteresowań, które to mogą posłużyć nam by lepiej dopasowywać do Pani/Pana oczekiwań nasz przekaz marketingowy. Tym samym Profilowanie będzie obejmowało dopasowanie wyświetlanych reklam, prezentowanych produktów w trakcie składania zamówienia, przesyłanych informacji o produktach i usługach oraz promocjach i zniżkach oferowanych przez Administratora, na podstawie zakupów oraz przeglądanych produktów w sklepie stacjonarnym oraz internetowym. W każdym czasie ma Pani/Pan prawo wniesienia sprzeciwu wobec takiego działania.

IV. Prawa podmiotów danych

1. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do swoich danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo cofnięcia udzielonej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, które dokonane zostało przed jej wycofaniem, a także prawo do przenoszenia danych.

2. Posiada Pani/Pan prawo do wniesienia skargi, do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych narusza przepisy o ochronie danych osobowych. Szczegółowe informacje dotyczące prawa skargi, dostępne są na stronie internetowej: https://uodo.gov.pl/pl/83/155

3. W celu skorzystania z praw wskazanych w ust. 1 powyżej, a także w związku z innymi pytaniami dot. przetwarzania Pani/Pana danych osobowych prosimy o kontakt z powołanym u Administratora, Inspektorem Ochrony Danych za pośrednictwem e-maila: abi@kan.pl

V. Informacje o plikach cookies

1. Serwis korzysta z plików cookies.

2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu.

Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.

4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

a. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

b. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;

c. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są na urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są na urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

8. Pliki cookies zamieszczane na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów. Podmiotami tymi są m.in.: RTBHouse - https://www.rtbhouse.com/privacy-center/services-privacy-policy-pl/; Insider - https://useinsider.com/privacy-policy”; Kwanko - https://www.kwanko.com/gdpr/terms-conditions; Revhunter - https://revhunter.pl/polityka-i-dzialanie-revhunter; CUX.IO - https://app.cux.io/legal/privacy-policy; LIVECHAT - https://www.livechat.com/legal/privacy-policy/

9. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookies wykorzystywane w statystykach: https://www.google.analytics

10. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.

11. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

12. Jak zarządzać plikami cookies - instrukcje producentów przeglądarek internetowych:

Mozilla Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka

Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835/pl

Google Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647

Safari: http://safari.helpmax.net/pl/oszczedzanie-czasu/blokowanie-zawartosci/

Opera: http://help.opera.com/Linux/9.22/pl/cookies.html

13. Zgodnie z obowiązującymi przepisami ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne, Użytkownik ma prawo zadecydowania w zakresie dostępu plików cookies do swojego komputera poprzez ich uprzedni wybór w oknie swojej przeglądarki.

VI. WP Pixel

1. W związku z prowadzeniem serwisu, korzystamy z narzędzi marketingowych dostępnych w ramach serwisu WP i zapewnianych przez Wirtualną Polskę Holding S.A., ul. Jutrzenki 137A, 02-231 Warszawa.

2. W ramach tych narzędzi, Administrator danych kieruje do Użytkowników reklamy, opierając się na prawnie uzasadnionym interesie Administratora danych, którym jest prowadzenie marketingu produktów własnych i usług, polegające na dostosowaniu do potrzeb i zainteresowań Użytkowników reklam.

3. W celu kierowania do Użytkowników reklam spersonalizowanych, Administrator danych zaimplementował w ramach Serwisu - WP Pixel.

4. WP Pixel jest wykorzystywany do zbierania danych o interakcjach Użytkowników z odwiedzanym Serwisem. Taką interakcją może być dodanie produktu do koszyka lub jego zakup. WP Pixel zbiera dane o zachowaniach Użytkowników Serwisu oraz dane dodatkowe - parametry aktywności Użytkowników, które są przekazywane przez Serwis. Zgromadzone w ten sposób informacje są przekazywane do Wirtualnej Polski Holding S.A. i tam finalnie archiwizowane.

5. Informacje zbierane w ramach WP Pixel są anonimowe, zatem nie pozwalają Administratorowi danych na identyfikację Użytkowników.

6. Administrator danych informuje, że Wirtualna Polska Holding S.A. może łączyć te informacje z innymi informacjami o Użytkownikach, pochodzącymi z danych własnych zbieranych na serwisach Wirtualnej Polski Holding S.A. i wykorzystywać je do własnych celów, w tym do realizacji działań reklamowych. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności Wirtualnej Polski Holding S.A.

VII. Logi serwera.

1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.

2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:

a. czas nadejścia zapytania,

b. czas wysłania odpowiedzi,

c. nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,

d. informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,

e. adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,

f. informacje o przeglądarce użytkownika,

g. Informacje o adresie IP.

3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.

4. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

VIII. Wyłączenie odpowiedzialności

1. Niniejsza Polityka Prywatności nie obejmuje jakichkolwiek informacji dotyczących usług lub towarów innych podmiotów niż Administratora, które zostały zamieszczone na stronach Serwisu komercyjnie, gościnnie, na zasadach wzajemności lub niesłużących osiągnięciu efektu handlowego.

2. Administrator nie odpowiada za działania lub zaniechania Użytkowników, skutkiem których Administrator przetwarza podane przez nich dane osobowe w sposób określony w niniejszej Polityce Prywatności.

3. Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian, wycofania lub modyfikacji funkcji lub właściwości stron internetowych Serwisu, a także zaprzestania działalności, przeniesienia praw do serwisu oraz dokonania wszelkich czynności prawnych dozwolonych przez obowiązujące przepisy prawa. Wszelkie czynności dokonywane przez Administratora nie mogą naruszać praw Użytkowników.

IX. Kontakt z Administratorem

Wszelkie dodatkowe pytania związane z Polityką Prywatności prosimy kierować na adres Administratora, o którym mowa w pkt. II lub eshop@tatuum.com.

X. Zmiany Polityki Prywatności

1. Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności, jeśli wymagać tego będą przepisy prawa lub zmiany wprowadzane w Serwisie. O stosownych zmianach oraz dacie ich wejścia w życie Administrator powiadomi Użytkowników, w szczególności poprzez zamieszczenie komunikatu na stronie Serwisu.

2. Data określona poniżej jest datą obowiązywania Polityki Prywatności w ostatniej wersji.

POLITYKA PRYWATNOŚCI WAŻNA OD 08.09.2021 r.


POLITYKA PRYWATNOŚCI I COOKIES SKLEPU INTERNETOWEGO TATUUM

I. Podstawy prawne

Administrator oświadcza, iż przetwarzanie danych osobowych Użytkowników odbywa się zgodnie z przepisami dotyczącymi ochrony danych osobowych - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych "RODO").

II. Warunki ogólne

1. Niniejsza Polityka Prywatności informuje o sposobach ochrony danych osobowych użytkowników serwisu znajdującego się pod adresem elektronicznym: www.tatuum.com

2. Administratorem Użytkowników Serwisu jest Spółka KAN Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi, adres: 92-760 Łódź, ul. Wiączyńska 8a, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Łodzi – Śródmieścia w Łodzi, XX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 119998, posiadająca numer REGON 471164930 oraz NIP 7251019880.

3. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:

a. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.

b. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. "ciasteczka").

4. Zawartość stron Serwisu stanowi własność Administratora i jest prawnie chroniona.

5. W celu korzystania z Serwisu użytkownik powinien posiadać komputer lub urządzenie z zainstalowanym oprogramowaniem pozwalającym na przeglądanie stron internetowych oraz dostęp do Sieci Internet. Dostęp do Serwisu może odbywać się przy wykorzystaniu dostępnych przeglądarek internetowych.

6. Administrator oświadcza, że strony Serwisu są wolne od treści naruszających prawa osób trzecich lub obowiązujące przepisy prawa, a w szczególności od treści zawierające informacje, które powodują lub stanowią zagrożenie prywatności lub bezpieczeństwa jakichkolwiek osób, zawierają informacje promujące nielegalne działania bądź zachowania, które są obraźliwe, stanowią groźbę, są nieprzyzwoite, zniesławiające lub oszczercze, wzbudzających rasizm, prześladowanie z przyczyn etnicznych, kulturowych bądź religijnych, promujących lub sprzyjających działaniom przestępczym, naruszających prawa osób trzecich, w tym prawa własności intelektualnej lub stanowiące inną formę naruszenia dóbr prawnie chronionych.

III. Informacje w formularzach

1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.

2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).

3. Dane w formularzach są udostępniane:

• pracowników lub współpracowników upoważnionym prze Administratora;

• podmiotom współpracującym przy realizacji usługi Newsletter, sms;

• podmiotom świadczącym usługi dostawy;

• dostawcom płatności on-line;

• upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.

• SalesManago - https://pomoc.salesmanago.pl/monitorowanie-kontaktow-zasada-dzialania-i-zakres-zbieranych-informacji;

• adres IP jest w formie zanonimizowanej (zaszyfrowanej) przekazywany do Google LLC w celu generowania statystyk;

• Dane osobowe będą również udostępniane dostawcom mediów społecznościowych (Facebook, Instagram). Odbiorcy danych mogą mieć swoją siedzibę w państwie znajdującym się poza Europejskim Obszarem Gospodarczym (EOG), w tym jednak przypadku Administrator zadba o zapewnienie odpowiedniego poziomu zabezpieczeń tak, by zapewnić ochronę osobie, której dane dotyczą, a przekazywanie danych osobowych do Państw Trzecich nastąpi na podstawie standardowych klauzul umownych”.

4. Dane podane w formularzach mogą stanowić proces obsługi potencjalnych klientów, uwzględniony przez Administratora w prowadzącym rejestrze czynności przetwarzania danych osobowych.

5. Dane podane w formularzach są przetwarzane w celach:

• świadczenie usługi założenia i prowadzenia konta, umożliwienia złożenia i realizacji zamówienia oraz zawarcia umowy sprzedaży na odległość, za pośrednictwem sklepu Tatuum (art. 6 ust. 1 lit b) RODO), przez cały okres realizacji zamówienia oraz w przypadku prowadzenia konta do czasu jego likwidacji, a po tym okresie dla celów związanych z ustaleniem, dochodzeniem bądź obroną wzajemnych roszczeń. Podanie danych w tym celu jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów;

• zrealizowania przysługującego Pani/Panu uprawnienia do rozpatrzenia reklamacji na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) i c) RODO – Ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks cywilny (Dz.U.2019.1145 t.j.). Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny dla rozpatrzenia reklamacji, przez okres 1 roku – po terminie upływu rękojmi lub rozliczeniu reklamacji, zgodnie z art. 74 ust.2 pkt. 6 Ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości (Dz.U.2019.351 t.j.), a po tym okresie dla celów i przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy prawa lub dla zabezpieczenia ewentualnych roszczeń do momentu ich przedawnienia. Podanie danych w tym celu jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów;

• realizacji ciążących na Administratorze obowiązków, wynikających przede wszystkim z przepisów prawa podatkowego i rachunkowego (art. 6 ust. 1 lit. c) RODO), przez okres przewidziany tymi przepisami prawa;

• umożliwienia uczestnictwa i obsługi Programu Tatuum Generations, w tym przyznawania rabatów i innych korzyści dla uczestników programu – na podstawie oświadczenia o chęci przystąpienia do programu, którego wypełnienie i przekazanie Administratorowi poczytywane jest za zgodę na przetwarzanie danych w celach związanych z uczestnictwem w programie (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Przetwarzamy Pani/Pana dane przez cały okres uczestnictwa w Programie zgodnie z przepisami prawa w tym zakresie oraz Regulaminem dostępnym na stronie www. Podanie danych w tym celu jest dobrowolne, ale niezbędne do uczestnictwa w Programie Tatuum Generations.

• - przesyłania do Pani/Pana informacji o produktach i ofertach Kan Sp. z o.o., w ramach prowadzenia marketingu bezpośredniego – dla realizacji prawnie uzasadnionych interesów Administratora w postaci prowadzenia działań z zakresu marketingu bezpośredniego produktów i usług własnych, a więc art. 6 ust. 1 lit. f) RODO, przy czym zgodnie z przepisami ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz ustawy Prawo telekomunikacyjne potrzebujemy dodatkowej zgody na wykorzystanie podanych kanałów komunikacji (adres e-mail, numer telefonu) w celu prowadzenia działań marketingowych. W tym przypadku Pani/Pana dane będą przetwarzane do czasu zgłoszenia sprzeciwu wobec ich przetwarzania lub do czasu wycofania zgód na otrzymywanie informacji o produktach i ofertach drogą elektroniczną;

• przesyłania informacji dotyczących produktów i ofert Administratora drogą e-mail, w ramach newslettera – podstawą prawną przetwarzania danych osobowych, jest prawnie uzasadniony interes Administratora (art. 6 ust. 1 lit f RODO) w związku z wyrażoną zgodą na otrzymywanie newslettera. Administrator przesyła informacje dotyczące swoich produktów i ofert osobom, które w tym celu podały swój adres e-mail. Administrator przesyła takie informacje wyłącznie w przypadku, gdy wyraziła Pani/Pan na to zgodę, którą można wycofać w dowolnym momencie – bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Pani/Pana dane będą przetwarzane do czasu wycofania zgody bądź wniesienia skutecznego sprzeciwu dotyczącego przetwarzania Pani/Pana danych osobowych. Podanie danych w tym celu jest dobrowolne, ale niezbędne do otrzymywania newslettera.

• udzielenia odpowiedzi na pytanie skierowane za pośrednictwem formularza kontaktowego – a zatem w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu Administratora w postaci komunikacji z użytkownikami serwisu i udzielenia odpowiedzi na zapytania kierowane do administratora, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO. W tym przypadku Pani/Pana dane będą przetwarzane do czasu rozpatrzenia wiadomości i udzielenia na nie odpowiedzi, bądź zgłoszenia skutecznego sprzeciwu wobec ich przetwarzania danych. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne dla otrzymywania odpowiedzi na zadane za pośrednictwem formularza kontaktowego pytanie.

• ustalenia, dochodzenia lub obrony przed ewentualnymi roszczeniami mogącymi mieć związek z powyższymi celami oraz prowadzonymi przez Administratora działaniami a także świadczeniem usług – dla realizacji prawnie uzasadnionego interesu Administratora w postaci zabezpieczenia roszczeń, a więc na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO, przez czas przewidziany przepisami prawa dotyczącymi przedawnienia roszczeń.

W celu realizacji działań marketingowych, Administrator w niektórych przypadkach wykorzystuje profilowanie. Oznacza to, że w oparciu o posiadane przez Administratora dane osobowe dotyczące Pani/Pana oraz informacje dotyczące produktów, które Pani/Pan nabył, Administrator będzie przeprowadzać wnioskowania dotyczące Pani/Pana preferencji i zainteresowań, które to mogą posłużyć nam by lepiej dopasowywać do Pani/Pana oczekiwań nasz przekaz marketingowy. Tym samym Profilowanie będzie obejmowało dopasowanie wyświetlanych reklam, prezentowanych produktów w trakcie składania zamówienia, przesyłanych informacji o produktach i usługach oraz promocjach i zniżkach oferowanych przez Administratora, na podstawie zakupów oraz przeglądanych produktów w sklepie stacjonarnym oraz internetowym. W każdym czasie ma Pani/Pan prawo wniesienia sprzeciwu wobec takiego działania.

IV. Prawa podmiotów danych

1. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do swoich danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo cofnięcia udzielonej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, które dokonane zostało przed jej wycofaniem, a także prawo do przenoszenia danych.

2. Posiada Pani/Pan prawo do wniesienia skargi, do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych narusza przepisy o ochronie danych osobowych. Szczegółowe informacje dotyczące prawa skargi, dostępne są na stronie internetowej: https://uodo.gov.pl/pl/83/155

3. W celu skorzystania z praw wskazanych w ust. 1 powyżej, a także w związku z innymi pytaniami dot. przetwarzania Pani/Pana danych osobowych prosimy o kontakt z powołanym u Administratora, Inspektorem Ochrony Danych za pośrednictwem e-maila: abi@kan.pl

V. Informacje o plikach cookies

1. Serwis korzysta z plików cookies.

2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu.

Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.

4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

a. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

b. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;

c. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są na urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są na urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

8. Pliki cookies zamieszczane na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów. Podmiotami tymi są m.in.: RTBHouse - https://www.rtbhouse.com/privacy-center/services-privacy-policy-pl/; Insider - https://useinsider.com/privacy-policy”; Kwanko - https://www.kwanko.com/gdpr/terms-conditions; Revhunter - https://revhunter.pl/polityka-i-dzialanie-revhunter; CUX.IO - https://app.cux.io/legal/privacy-policy;

9. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookies wykorzystywane w statystykach: https://www.google.analytics

10. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.

11. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

12. Jak zarządzać plikami cookies - instrukcje producentów przeglądarek internetowych:

Mozilla Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka

Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835/pl

Google Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647

Safari: http://safari.helpmax.net/pl/oszczedzanie-czasu/blokowanie-zawartosci/

Opera: http://help.opera.com/Linux/9.22/pl/cookies.html

13. Zgodnie z obowiązującymi przepisami ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne, Użytkownik ma prawo zadecydowania w zakresie dostępu plików cookies do swojego komputera poprzez ich uprzedni wybór w oknie swojej przeglądarki.

VI. WP Pixel

1. W związku z prowadzeniem serwisu, korzystamy z narzędzi marketingowych dostępnych w ramach serwisu WP i zapewnianych przez Wirtualną Polskę Holding S.A., ul. Jutrzenki 137A, 02-231 Warszawa.

2. W ramach tych narzędzi, Administrator danych kieruje do Użytkowników reklamy, opierając się na prawnie uzasadnionym interesie Administratora danych, którym jest prowadzenie marketingu produktów własnych i usług, polegające na dostosowaniu do potrzeb i zainteresowań Użytkowników reklam.

3. W celu kierowania do Użytkowników reklam spersonalizowanych, Administrator danych zaimplementował w ramach Serwisu - WP Pixel.

4. WP Pixel jest wykorzystywany do zbierania danych o interakcjach Użytkowników z odwiedzanym Serwisem. Taką interakcją może być dodanie produktu do koszyka lub jego zakup. WP Pixel zbiera dane o zachowaniach Użytkowników Serwisu oraz dane dodatkowe - parametry aktywności Użytkowników, które są przekazywane przez Serwis. Zgromadzone w ten sposób informacje są przekazywane do Wirtualnej Polski Holding S.A. i tam finalnie archiwizowane.

5. Informacje zbierane w ramach WP Pixel są anonimowe, zatem nie pozwalają Administratorowi danych na identyfikację Użytkowników.

6. Administrator danych informuje, że Wirtualna Polska Holding S.A. może łączyć te informacje z innymi informacjami o Użytkownikach, pochodzącymi z danych własnych zbieranych na serwisach Wirtualnej Polski Holding S.A. i wykorzystywać je do własnych celów, w tym do realizacji działań reklamowych. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności Wirtualnej Polski Holding S.A.

VII. Logi serwera.

1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.

2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:

a. czas nadejścia zapytania,

b. czas wysłania odpowiedzi,

c. nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,

d. informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,

e. adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,

f. informacje o przeglądarce użytkownika,

g. Informacje o adresie IP.

3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.

4. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

VIII. Wyłączenie odpowiedzialności

1. Niniejsza Polityka Prywatności nie obejmuje jakichkolwiek informacji dotyczących usług lub towarów innych podmiotów niż Administratora, które zostały zamieszczone na stronach Serwisu komercyjnie, gościnnie, na zasadach wzajemności lub niesłużących osiągnięciu efektu handlowego.

2. Administrator nie odpowiada za działania lub zaniechania Użytkowników, skutkiem których Administrator przetwarza podane przez nich dane osobowe w sposób określony w niniejszej Polityce Prywatności.

3. Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian, wycofania lub modyfikacji funkcji lub właściwości stron internetowych Serwisu, a także zaprzestania działalności, przeniesienia praw do serwisu oraz dokonania wszelkich czynności prawnych dozwolonych przez obowiązujące przepisy prawa. Wszelkie czynności dokonywane przez Administratora nie mogą naruszać praw Użytkowników.

IX. Kontakt z Administratorem

Wszelkie dodatkowe pytania związane z Polityką Prywatności prosimy kierować na adres Administratora, o którym mowa w pkt. II lub eshop@tatuum.com.

X. Zmiany Polityki Prywatności

1. Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności, jeśli wymagać tego będą przepisy prawa lub zmiany wprowadzane w Serwisie. O stosownych zmianach oraz dacie ich wejścia w życie Administrator powiadomi Użytkowników, w szczególności poprzez zamieszczenie komunikatu na stronie Serwisu.

2. Data określona poniżej jest datą obowiązywania Polityki Prywatności w ostatniej wersji.

POLITYKA PRYWATNOŚCI WAŻNA OD 20.07.2021 r.

POLITYKA PRYWATNOŚCI I COOKIES SKLEPU INTERNETOWEGO TATUUM

I. Podstawy prawne

Administrator oświadcza, iż przetwarzanie danych osobowych Użytkowników odbywa się zgodnie z przepisami dotyczącymi ochrony danych osobowych - Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych "RODO").

II. Warunki ogólne

1. Niniejsza Polityka Prywatności informuje o sposobach ochrony danych osobowych użytkowników serwisu znajdującego się pod adresem elektronicznym: www.tatuum.com

2. Administratorem Użytkowników Serwisu jest Spółka KAN Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi, adres: 92-760 Łódź, ul. Wiączyńska 8a, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Łodzi – Śródmieścia w Łodzi, XX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 119998, posiadająca numer REGON 471164930 oraz NIP 7251019880.

3. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:

a. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
b. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. "ciasteczka").

4. Zawartość stron Serwisu stanowi własność Administratora i jest prawnie chroniona.

5. W celu korzystania z Serwisu użytkownik powinien posiadać komputer lub urządzenie z zainstalowanym oprogramowaniem pozwalającym na przeglądanie stron internetowych oraz dostęp do Sieci Internet. Dostęp do Serwisu może odbywać się przy wykorzystaniu dostępnych przeglądarek internetowych.

6. Administrator oświadcza, że strony Serwisu są wolne od treści naruszających prawa osób trzecich lub obowiązujące przepisy prawa, a w szczególności od treści zawierające informacje, które powodują lub stanowią zagrożenie prywatności lub bezpieczeństwa jakichkolwiek osób, zawierają informacje promujące nielegalne działania bądź zachowania, które są obraźliwe, stanowią groźbę, są nieprzyzwoite, zniesławiające lub oszczercze, wzbudzających rasizm, prześladowanie z przyczyn etnicznych, kulturowych bądź religijnych, promujących lub sprzyjających działaniom przestępczym, naruszających prawa osób trzecich, w tym prawa własności intelektualnej lub stanowiące inną formę naruszenia dóbr prawnie chronionych.

III. Informacje w formularzach.

1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.

2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).

3. Dane w formularzach są udostępniane:

  • pracowników lub współpracowników upoważnionym prze Administratora;
  • podmiotom współpracującym przy realizacji usługi Newsletter, sms;
  • podmiotom świadczącym usługi dostawy;
  • dostawcom płatności on-line;
  • upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.

4. Dane podane w formularzach mogą stanowić proces obsługi potencjalnych klientów, uwzględniony przez Administratora w prowadzącym rejestrze czynności przetwarzania danych osobowych.

5. Dane podane w formularzach są przetwarzane w celach:

  • świadczenie usługi założenia i prowadzenia konta, umożliwienia złożenia i realizacji zamówienia oraz zawarcia umowy sprzedaży na odległość, za pośrednictwem sklepu Tatuum (art. 6 ust. 1 lit b) RODO), przez cały okres realizacji zamówienia oraz w przypadku prowadzenia konta do czasu jego likwidacji, a po tym okresie dla celów związanych z ustaleniem, dochodzeniem bądź obroną wzajemnych roszczeń. Podanie danych w tym celu jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów;
  • zrealizowania przysługującego Pani/Panu uprawnienia do rozpatrzenia reklamacji na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) i c) RODO – Ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks cywilny (Dz.U.2019.1145 t.j.). Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny dla rozpatrzenia reklamacji, przez okres 1 roku – po terminie upływu rękojmi lub rozliczeniu reklamacji, zgodnie z art. 74 ust.2 pkt. 6 Ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości (Dz.U.2019.351 t.j.), a po tym okresie dla celów i przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy prawa lub dla zabezpieczenia ewentualnych roszczeń do momentu ich przedawnienia. Podanie danych w tym celu jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów;
  • realizacji ciążących na Administratorze obowiązków, wynikających przede wszystkim z przepisów prawa podatkowego i rachunkowego (art. 6 ust. 1 lit. c) RODO), przez okres przewidziany tymi przepisami prawa;
  • umożliwienia uczestnictwa i obsługi Programu Tatuum Generations, w tym przyznawania rabatów i innych korzyści dla uczestników programu – na podstawie oświadczenia o chęci przystąpienia do programu, którego wypełnienie i przekazanie Administratorowi poczytywane jest za zgodę na przetwarzanie danych w celach związanych z uczestnictwem w programie (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Przetwarzamy Pani/Pana dane przez cały okres uczestnictwa w Programie zgodnie z przepisami prawa w tym zakresie oraz Regulaminem dostępnym na stronie www. Podanie danych w tym celu jest dobrowolne, ale niezbędne do uczestnictwa w Programie Tatuum Generations.
  • - przesyłania do Pani/Pana informacji o produktach i ofertach Kan Sp. z o.o., w ramach prowadzenia marketingu bezpośredniego – dla realizacji prawnie uzasadnionych interesów Administratora w postaci prowadzenia działań z zakresu marketingu bezpośredniego produktów i usług własnych, a więc art. 6 ust. 1 lit. f) RODO, przy czym zgodnie z przepisami ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz ustawy Prawo telekomunikacyjne potrzebujemy dodatkowej zgody na wykorzystanie podanych kanałów komunikacji (adres e-mail, numer telefonu) w celu prowadzenia działań marketingowych. W tym przypadku Pani/Pana dane będą przetwarzane do czasu zgłoszenia sprzeciwu wobec ich przetwarzania lub do czasu wycofania zgód na otrzymywanie informacji o produktach i ofertach drogą elektroniczną;
  • przesyłania informacji dotyczących produktów i ofert Administratora drogą e-mail, w ramach newslettera – podstawą prawną przetwarzania danych osobowych, jest prawnie uzasadniony interes Administratora (art. 6 ust. 1 lit f RODO) w związku z wyrażoną zgodą na otrzymywanie newslettera. Administrator przesyła informacje dotyczące swoich produktów i ofert osobom, które w tym celu podały swój adres e-mail. Administrator przesyła takie informacje wyłącznie w przypadku, gdy wyraziła Pani/Pan na to zgodę, którą można wycofać w dowolnym momencie – bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Pani/Pana dane będą przetwarzane do czasu wycofania zgody bądź wniesienia skutecznego sprzeciwu dotyczącego przetwarzania Pani/Pana danych osobowych. Podanie danych w tym celu jest dobrowolne, ale niezbędne do otrzymywania newslettera.
  • udzielenia odpowiedzi na pytanie skierowane za pośrednictwem formularza kontaktowego – a zatem w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu Administratora w postaci komunikacji z użytkownikami serwisu i udzielenia odpowiedzi na zapytania kierowane do administratora, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO. W tym przypadku Pani/Pana dane będą przetwarzane do czasu rozpatrzenia wiadomości i udzielenia na nie odpowiedzi, bądź zgłoszenia skutecznego sprzeciwu wobec ich przetwarzania danych. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne dla otrzymywania odpowiedzi na zadane za pośrednictwem formularza kontaktowego pytanie.
  • ustalenia, dochodzenia lub obrony przed ewentualnymi roszczeniami mogącymi mieć związek z powyższymi celami oraz prowadzonymi przez Administratora działaniami a także świadczeniem usług – dla realizacji prawnie uzasadnionego interesu Administratora w postaci zabezpieczenia roszczeń, a więc na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO, przez czas przewidziany przepisami prawa dotyczącymi przedawnienia roszczeń.

W celu realizacji działań marketingowych, Administrator w niektórych przypadkach wykorzystuje profilowanie. Oznacza to, że w oparciu o posiadane przez Administratora dane osobowe dotyczące Pani/Pana oraz informacje dotyczące produktów, które Pani/Pan nabył, Administrator będzie przeprowadzać wnioskowania dotyczące Pani/Pana preferencji i zainteresowań, które to mogą posłużyć nam by lepiej dopasowywać do Pani/Pana oczekiwań nasz przekaz marketingowy. Tym samym Profilowanie będzie obejmowało dopasowanie wyświetlanych reklam, prezentowanych produktów w trakcie składania zamówienia, przesyłanych informacji o produktach i usługach oraz promocjach i zniżkach oferowanych przez Administratora, na podstawie zakupów oraz przeglądanych produktów w sklepie stacjonarnym oraz internetowym. W każdym czasie ma Pani/Pan prawo wniesienia sprzeciwu wobec takiego działania.


IV. Prawa podmiotów danych

1. Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do swoich danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo cofnięcia udzielonej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, które dokonane zostało przed jej wycofaniem, a także prawo do przenoszenia danych.

2. Posiada Pani/Pan prawo do wniesienia skargi, do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych narusza przepisy o ochronie danych osobowych. Szczegółowe informacje dotyczące prawa skargi, dostępne są na stronie internetowej: https://uodo.gov.pl/pl/83/155

3. W celu skorzystania z praw wskazanych w ust. 1 powyżej, a także w związku z innymi pytaniami dot. przetwarzania Pani/Pana danych osobowych prosimy o kontakt z powołanym u Administratora, Inspektorem Ochrony Danych za pośrednictwem e-maila: abi@kan.pl

V. Informacje o plikach cookies

1. Serwis korzysta z plików cookies.

2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu.

Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.

4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

a. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
b. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
c. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są na urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są na urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

8. Pliki cookies zamieszczane na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.

9. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookies wykorzystywane w statystykach: https://www.google.analytics

10. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.

11. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

12. Jak zarządzać plikami cookies - instrukcje producentów przeglądarek internetowych:
Mozilla Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka

Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835/pl
Google Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647
Safari: http://safari.helpmax.net/pl/oszczedzanie-czasu/blokowanie-zawartosci/
Opera: http://help.opera.com/Linux/9.22/pl/cookies.html

13. Zgodnie z obowiązującymi przepisami ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne, Użytkownik ma prawo zadecydowania w zakresie dostępu plików cookies do swojego komputera poprzez ich uprzedni wybór w oknie swojej przeglądarki.

VI. WP Pixel

1. W związku z prowadzeniem serwisu, korzystamy z narzędzi marketingowych dostępnych w ramach serwisu WP i zapewnianych przez Wirtualną Polskę Holding S.A., ul. Jutrzenki 137A, 02-231 Warszawa.

2. W ramach tych narzędzi, Administrator danych kieruje do Użytkowników reklamy, opierając się na prawnie uzasadnionym interesie Administratora danych, którym jest prowadzenie marketingu produktów własnych i usług, polegające na dostosowaniu do potrzeb i zainteresowań Użytkowników reklam.

3. W celu kierowania do Użytkowników reklam spersonalizowanych, Administrator danych zaimplementował w ramach Serwisu - WP Pixel.

4. WP Pixel jest wykorzystywany do zbierania danych o interakcjach Użytkowników z odwiedzanym Serwisem. Taką interakcją może być dodanie produktu do koszyka lub jego zakup. WP Pixel zbiera dane o zachowaniach Użytkowników Serwisu oraz dane dodatkowe - parametry aktywności Użytkowników, które są przekazywane przez Serwis. Zgromadzone w ten sposób informacje są przekazywane do Wirtualnej Polski Holding S.A. i tam finalnie archiwizowane.

5. Informacje zbierane w ramach WP Pixel są anonimowe, zatem nie pozwalają Administratorowi danych na identyfikację Użytkowników.

6. Administrator danych informuje, że Wirtualna Polska Holding S.A. może łączyć te informacje z innymi informacjami o Użytkownikach, pochodzącymi z danych własnych zbieranych na serwisach Wirtualnej Polski Holding S.A. i wykorzystywać je do własnych celów, w tym do realizacji działań reklamowych. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności Wirtualnej Polski Holding S.A.

VII. Logi serwera.

1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.

2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:

a. czas nadejścia zapytania,
b. czas wysłania odpowiedzi,
c. nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
d. informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
e. adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
f. informacje o przeglądarce użytkownika,
g. Informacje o adresie IP.

3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.

4. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

VIII. Wyłączenie odpowiedzialności

1. Niniejsza Polityka Prywatności nie obejmuje jakichkolwiek informacji dotyczących usług lub towarów innych podmiotów niż Administratora, które zostały zamieszczone na stronach Serwisu komercyjnie, gościnnie, na zasadach wzajemności lub niesłużących osiągnięciu efektu handlowego.

2. Administrator nie odpowiada za działania lub zaniechania Użytkowników, skutkiem których Administrator przetwarza podane przez nich dane osobowe w sposób określony w niniejszej Polityce Prywatności.

3. Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian, wycofania lub modyfikacji funkcji lub właściwości stron internetowych Serwisu, a także zaprzestania działalności, przeniesienia praw do serwisu oraz dokonania wszelkich czynności prawnych dozwolonych przez obowiązujące przepisy prawa. Wszelkie czynności dokonywane przez Administratora nie mogą naruszać praw Użytkowników.

IX. Kontakt z Administratorem

Wszelkie dodatkowe pytania związane z Polityką Prywatności prosimy kierować na adres Administratora, o którym mowa w pkt. II lub eshop@tatuum.com.

X. Zmiany Polityki Prywatności

1. Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności, jeśli wymagać tego będą przepisy prawa lub zmiany wprowadzane w Serwisie. O stosownych zmianach oraz dacie ich wejścia w życie Administrator powiadomi Użytkowników, w szczególności poprzez zamieszczenie komunikatu na stronie Serwisu.

2. Data określona poniżej jest datą obowiązywania Polityki Prywatności w ostatniej wersji.

POLITYKA PRYWATNOŚCI WAŻNA OD 15.06.2021 r.